Serieupplägg

Har under några dagar funderat över serieupplägget för hockeytvåan. För visst kan vi konstatera att som det var den här säsongen, så var det inte bra. Det var faktiskt snudd på katastrof. Fortsättningsserien var ju mer intressant än vad alltvåan var och då är det något som är fel. Det går inte att ha en hel serie där alla är garanterade fortsatt kvalspel. Punkt slut. Vidare ska inte säsongen kunna vara slut i mitten av februari för vissa lag. I stället för att spela onsdag-söndag-onsdag-söndag, i stort sett hela tiden, så tycker jag man kan göra säsongen längre och i snitt ha färre matcher per vecka. Spelschemat bör ligga onsdag-söndag-söndag-onsdag-söndag-söndag, och på så vis kommer man runt transferfönstret som ska ligga kvar på det datumet som det ligger, annars blir det fel hela vägen. Alltså: säsongen pågår till slutet av februari, efter det startat play off.

Förslag:

Grundserien: 2 x 12 lag där 1-4 kvalificerar sig för alltvåan.

Alltvåan: 1-4 i serie A och B ställs i dubbelmöte. Lag 1-2 direktkvalificerar sig för kvalserie mot hockeyettan. Lag 3-6 får spela play off.

Fotsättningsserie: Två serier med åtta lag i varje. Lag 1 kvalificerar sig till play off. Lag 2 möter lag 2 (Bäst av tre) i den andra fortsättningsserien om att få spela play off.

Play off: (Bäst av tre matcher)

Omgång 1:

M1: Lag 3 i alltvåan ställs mot vinnaren av lag 2-2 i fortsättningsserien.

M2: Lag 4 i alltvåan ställs mot lag 1 från ena fortsättningsserien.

M3: Lag 5 i alltvåan ställs mot lag 1 från ena fortsättningsserien.

M4: Lag 6 i alltvåan ställs mot lag 7 i alltvåan.

Omgång 2:

Vinnaren M1-Vinnaren M4

Vinnaren M2-Vinnaren M3

Där vinnarna är kvalificerat för kvalserien.

 

Lag 7-8 i vardera fortsättningsserie får återkvala mot tvåan.

 

Så tycker jag, vad tycker du? Kommentera gärna!

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>