Ring Åkerström

Det borde väl börja röra på sig för Tranås AIF under veckan som kommer. Hörde för ett tag sedan att Albin Torstensson ska vara så gott som klar, en naturlig värvning kan jag känna. Taif byter således Lucas Frey mot Albin Torstensson med HC Dalen, där ser jag Taif som vinnaren.

Var och vad bör laget värva? För det första en offensivback, en stabil försteback som levererar i match efter match. Den spelaren kommer så klart att kosta en slant, ja, men det är en sådan spelare Taif ska lägga pengar på. En spelare som imponerade på mig var Piteå-backen Simon Åkerström, son till legendaren Roger Åkerström, Simon är född 1995 och kommer förmodligen att spela högre upp framöver. Det är kanske ett långskott för Taif att få honom att flytta söderut, men det värsta de kan få är ju faktiskt ett nej.

Vidare hade jag gärna sett Filip Petersson i Taif nästa säsong. Visst när han kom tillbaka nu och spelade av säsongen mer Taif, så kom han inte riktigt upp i samma höga nivå som året innan. Men säsongen var strulig och Petersson har mer i sig. En hel säsong till, kanske två i Taif så är jag ganska säker på att den där chansen till allsvensktspel dyker upp, tids nog.

Noterade för övrigt att Taif-fostrade Magnus ”Sigge” Svensson inte får nytt kontrakt med Leksand. Kan bli intressant att se var han hamnar.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>