Är det verkligen en skyldighet att vara med i VM?

Vart jag än vänder mig och läser om det Tre Kronor som just nu är mitt uppe i ett brinnande VM, så ser jag att de svenska NHL-spelarna ”sviker”. Är det verkligen det de gör då? 82 matcher på en säsong på andra sidan Atlanten, är det verkligen då så att de sviker sitt land för att de inte vill vara med i VM?
En sargad kropp och i vissa fall en familj som varit ensam väldigt mycket under perioden oktober-april, nja det där måste väl ändå vara upp till var och en att känna själv.
MEN KOLLA PÅ RYSSARNA,  ALLA STÄLLER JU UPP.
Ja, och jag tycker likt de flesta att det är fint. 2012 när VM gick i Sverige, så Tre Kronor floppade och åkte ur i kvartsfinalen. Hur såg det ut då? På hemmaplan är det naturligtvis lättare att ställa upp, så var fallet 2012, då i stort sett alla som var tillgängliga (och tillfrågade) kom hem. Ja, jag inser att ryssarna allt som oftast ställer upp ändå. Om så VM går i Minsk, Moskva, Helsingfors eller på månen, sådan är mentaliteten hos ryssarna. Men sådan är inte mentaliteten hos svenskar. För Tre Kronor ställer man upp om man själv känner att man vill, kan, orkar…eller inte är helt förstörd efter 82 omgångar i NHL. Acceptera det.

Nästa grej, en omotiverad, halvskadad, som inte helt hundra-vill-vara-där-spelare. Är han verkligen bättre än exempelvis Linus Omark eller Linus Klasen som verkligen vill vara där?
Det har i alla fall jag mycket svårt att tro.

Det jag vill komma till är att sluta måla upp NHL-proffsen som svikare för att de inte kommer. Det måste, och framförallt ÄR upp till var och en att bestämma själv, över sin kropp och sin semester.

För det är faktiskt ingen skyldighet att vara med i ett VM-slutspel.

Personligen hoppas jag att Finland vinner den här turneringen. Jag är övertygad om att Lejonen inom fem år har världens bästa landslag. Patrik Laine, vilken lirare. Det kommer inte att bli så (Toronto har förstavalet) men hade jag fått välja först hade jag faktiskt tagit Laine alla dagar i veckan före den givne ettan Auston Matthews.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>