Spelarna att hålla ett öga på i vinter

Tranås AIF hamnade alltså i den södra hockeyettan. Riktigt kul för oss som objektivt tittar på, även för Taif-supportrarna, som kanske inte så objektivt tittar på, men ändå gillar bra hockey. Rent hockeymässigt blir det naturligtvis svårare för Taif att ta sig till allettan, men jag tror ändå att klubben i längden tjänar på att möta bättre lag. Trupperna är inte helt satta än, men jag tänkte ändå sätta ihop någon form av lista, på spelare i Taif:s motståndare till vintern, som är värda att hålla ett extra öga på. Håll till godo.

 

HC Dalen
David ”Tuppen” Fredriksson, har vuxit ut till Mr. Dalen de senaste åren, sedan han kom hem och tog upp laget från tvåan. Svarade för 42 poäng i fjol och kommer definitivt att vara en av Dalens bästa spelare även nästa säsong.
Halmstad HF
Har just nu ingen spelare under kontrakt som jag tycker sticker ut något extra. Laget har dock flera platser kvar att fylla och nämnas bör att Nässjö HC-produkten Victor Svensson till vintern gör sin andra säsong i Halmstad. Har värvat Martin pärna från Värnamo i tvåan, Pärna gjorde det bra i tvåan i fjol och har potential, men det går väl inte begära att han redan nästa säsong ska gå in och leda HHF.

Hanhals IF
Uppflyttade från tvåan. Andreas Elofsson, som har flera säsonger med Nybro i AS och ettan i sitt bagage är deras viktigaste spelare. Var med och tog upp Karlskrona till allsvenskan för några säsonger sedan. Även Ludvig Rantanen och Emanuel Åström kan vara sevärda, de dagarna det stämmer för dem.


Helsingborgs HC
Klubben har fått behålla poängkungen från i fjol – August Karlsson. Värvat Sebastian Thuresson från Tyringe. Har ett par platser kvar i truppen att fylla.

IF Troja/Ljungby IF
Klassikerlaget som ofta är väldigt sevärt. Har flera spelare som jag gillar men tycker ändå att Tor Immo är den som är mest sevärd. Immo huserade i fjol i Dalen fram till, ni vet den där dagen då det blev kaos i Hockeysverige.


Kallinge/Ronneby IF
Har inte fått fram någon spelare som är klar för KRIF. Har varit smått kaos i föreningen hittills, ekonomiskt. Återstår att se hur Blekingeklubben kommer att se ut till vintern.

Kristianstads IK
En förening som fick mycket skit i våras, då de först tiggde pengar för att ha råd till play off, för att sedan värva flera tunga namn när säsongen var över. Det rimmar ju inte riktigt. KIK blir naturligtvis en utmanare till en allettan-plats och spelaren jag väljer att nämna är: Fredrik Hansson. Rightare och center som är riktigt sevärd emellanåt och ofta hittar fina passningar. Förre Taif-spelaren Filip Petersson spelar i KIK nästa säsong.


Nybro Vikings IF
Har påbörjat ett nybygge efter några tyngre år i ettan. Centern Martin Olsson är ruskigt bra när det stämmer för honom. Här spelar Boro/Vetlanda-produkten Pelle Karlsson, lillebror till Erik Karlsson.

Tyringe SoSS
Har läst mig till att ekonomin inte är den allra bästa och att klubben, med nygamle tränaren (som nu även kommer vara sportchef) Magnus Rahm i spetsen ska mätta munnen efter matsäcken. Har värvat Simon Stark från Kristianstad. Stark hade inte sin bästa säsong i fjol, men är i grund och botten en bra spelare i ettan. Gjorde för något år sedan hattrick för Tingsryds AIF mot Rögle i allsvenskan, för att nämna en anekdot.


Varberg HK
Ett lag som jag har väldigt dålig koll på. Så valet faller på fjolårets poängkung Alexei Sibirtsev. Esten svarade för fina 23 mål i fjol.


Vimmerby HC
Ett lag som jag tror kommer att nå allettan. Spelaren jag valt att peka på är Jesper Kokkonen, han har faktiskt spelat i SM-liigan för Ilves. Visserligen bara en match, har fin potential och stämmer det nästa säsong tror jag på ett genombrott.

Ös gärna på med kommentarer, om vilken spelare ni helst ser. Inser att det finns spelare i de här klubbarna som är bättre än de jag valt. Ja! Men de jag valt är de jag gillar sedan tidigare. Får förmodligen upp ögonen för någon ny till vintern!

 

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>