Synar Taif

Synar Tranås AIF:s lagbygge:

Hittills har Tranås AIF värvat tio nya spelare. Redan här ringer en varningsklocka i mina öron. Tio spelare är förvisso inte ett helt nytt lag, men en ny grupp ska växa fram och rollerna i den omvärderas. Behöver inte vara negativt med så många nya, då det kan ge en skjuts. Ser att i nästa års Taif återfinns just nu bara fyra egna produkter, det får ges ett underbetyg, men visar samtidigt att den där ambitionen som de själva pratar om faktiskt finns där.

Till vintern kommer vi att få se ett helt nytt Taif, det kan jag slå fast redan nu. Det blir ett ungt lag, samtliga nyförvärv är snarlika. Unga killar som på sätt och vis kommer underifrån: Superelit, Mörrum, Forshaga och så vidare…alltså lag som Taif har bakom sig.

Utmaningen och knäckfrågan för nye tränaren Charles Franzén blir att få med sig alla på sin båt, får han de nya killarna att ta ett kliv till i sin utveckling samtidigt som de ”gamla” finner mer rätt än i fjol. Ja då blir det bra för Taif. I nuläget känner jag mig osäker på om de når allettan eller inte, tror att det kommer att bli ett getingbo om de sista platserna, där Taif kommer att vara med oss slåss om en.

Joakim Erdugan har ännu inte kritat på för laget, vilket jag är ganska säker på att han kommer att göra. Är ganska övertygad om att hans riktiga genombrott i Taif kommer till vintern, om han nu då stannar. Annars tror jag att Erik Köpman och Ted Nilsson kommer att bli de största utropstecknen av nyförvärven, så är i alla fall min känsla just nu.

På backsidan ser det bättre ut än tidigare, det borgar också för en helt annan arbetsro för forwards, som kommer att våga utmana på ett helt annat sätt än i fjol.

 

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>