Har Riktighockey blivit ett nättroll?

Först och främst tycker jag att sajten Riktighockey.se har gjort det riktigt bra. Sajten har varit innehållsrik, haft nyheter och det har varit mycket kul att läsa det mesta.

Men, när den som driver sajten under måndagen publicerade det här inlägget då började jag svaja i min åsikt. Jag kan egentligen bara uttala mig om två spelare på den där listan. Ettan Andreas Eriksson, Boro och trean Martin Andersson, HA.
De övriga som är med har jag sett alldeles för lite för att kunna bilda mig en bredare uppfattning om. Varken Andreas Eriksson eller Martin Andersson är överskattade, för att vara överskattad måste det finnas en hajp runt spelaren. Lex Martin Thörnbergs säsong i HV71 eller Mattias Tedenbys säsong året innan i samma klubb. För jag har i alla fall inte någonstans läst att Eriksson eller Andersson ska vara någon form av stjärnor, rätta mig gärna om jag har fel här, men jag läser det mesta om just de två lagen – HA74 och Boro/Vetlanda. Det ingår i mitt arbete.

Antingen har personen/personerna som driver sajten skrivit en lista över de som han/hon tycker är sämst i serien eller förstår han/hon inte innebörden av ordet överskattad. Det känns lite halvlustigt att hänga ut vissa individer på det här sättet. Jag hade kunnat tycka det var okej om personen som driver sajten vågat stå för vem han/hon är.

Nu har sajtinnehavaren faktiskt satt sig i en etisk rävsax. Tills personen offentliggör vad den heter så är han/hon faktiskt inget annat än ett nättroll. Och det spelar ingen roll att det står överst att det är med glimten i ögat.

Hela inlägget handlar såklart om att få klick, det är den världen som den typen av sajter lever i, till viss del även vi journalister. Det hymlar jag inte med. Men i min värld, när du ska sparka på någon offentligt via en sajt, då ska du också rakryggat kunna stå för vem du är.

Förutom det inlägget så ska han/hon ha en eloge för sitt jobb, som jag redan skrivit – sajten har varit riktigt bra.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>