Söderettan lag 9-12

Ska påbörja min ranking av lagen i den södra hockeyettan. Observera – ranking – det här är alltså inget tips. Mitt tips kommer dagen efter att rankingen är helt klar. För är det något jag har lärt mig under åren då jag följt ishockeyn är att i höstserier så vinner ofta inte det laget som är bäst. Inget konstigt i det, då lagen i hockeyettan-fallet ”bara” behöver bli femma för att nå det första målet – allettan.

Så här rankar jag lag 9-12 i hockeyettan södra 2016/2017.

 

12. Tyringe
Kunde lika gärna bytt plats med elvan Varberg, men rent truppmässigt känns Tyringe som svagast i serien.

11. Varberg
Snarlikt i fjol rent truppmässigt, egentligen ingen vidare spets som sticker ut. Skaplig bredd men i sammanhanget en svag trupp.

10. Halmstad
Något starkare lag på papperet än ovan nämnda, inte helt säker dock på om Halmstad håller sig ovan Tyringe och Varberg i serien.

9. Hanhals
Tungt, tungt att tappa Andreas Elofsson så klart frågan är väl hur mycket han kommer att vara med sen?. Rent truppmässigt helt okej för att vara en nykomling. Sticker ut hakan redan här och säger redan nu att Hanhals kommer att klara av att hänga kvar utan kval. Målvakten Fredrik Bergvik var riktigt bra i fjol när han var utlånad till Tranås AIF.

 

Fortsättningen kommer i morgon… kommentera gärna!

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>