Rankning: 6-8

Fortsätter min ranking av lagen i den södra hockeyettan.

8. Helsingborgs HC
Viktigt att laget fick behålla fjolårets poängkung Agust Karlsson. Ska bli kul att se vad nye Johan Lundgren kan uträtta efter ett år på andra sidan Atlanten. Ganska mycket mellanmjölk överlag. Ett okej lag som varken kommer riskera bottenstrid eller vara med och slåss om allettan-plats.

7. Nybro IF
Har ett par spelare som är väldigt bra. Centern Martin Olsson bland andra, tappade poängkungen Markus Palmberg till Kristianstad. Har väl mer eller mindre ersatt tappen med nyförvärven där jag tror att Linus Olsson (senast i Kongsvinger) kommer göra det bra i sin nya omgivning. Ett helt okej lag, som kanske kan vara med högre upp om det stämmer för dem, men det saknas ändå en del för att utmana på allvar.

6. HC Dalen
Har fått någon form av hajp under sommaren, visst truppen ser intressant ut, men inte toppklass i sammanhanget. Dalen får nog en ganska rolig säsong där de vinner mer än de förlorar. Nye backen Lucas Frey gjorde ingen succé i fjol i Tranås och kommer inte att göra det i år heller. Gillar bygget, där det är hela 15 spelare som kommer från Jönköping.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>