Rankning söderettan lag 1-2 + Tips

Taif2

 

 

Vi är framme vid de två lag som enligt mig ser bäst ut.

 

2. Kristianstads IK
Värvat Joel Gistedt som målvakt, visst blir det en väldigt hajp runt en sådan värvning. Det är såklart på förhand en bra värvning. Mats Lusth som tränare, har kollat lite och det verkar som att Lusth vill sätta en defensivprägel på KIK, ett smart drag om man vill gå långt. Forwardssidan ser även den riktigt stark ut, Filip Petersson, Sebastian Magnusson, Markus Palmberg, Viktor Holmqvist, Fredrik Hansson, Roger Olsson…ja ni hör ju själva. Här finns både roll- och poängspelare av klass.

1. Troja/Ljungby
Klassiska Troja ska tillbaka. Det är de tydliga med, och jag tror att de har bra chans i år. Kollar man till laget så är det väldigt start på alla positioner, sett till nivån. Tor Immo är en av forwardsen som jag gillar. Värvade Sebastian Benker från Kongsvinger häromdagen och ska enligt rapport inte vara helt färdiga än. Troja och dess supportrar har en rolig vinter framför sig i Ljungby arena.

 

 

Vi landar alltså i en ranking som ser ut så här:

 1. Troja/Ljungby
 2. Kristianstads IK
 3. Vimmerby Hockey
 4. Kallinge/Ronneby IF
 5. Tranås AIF
 6. HC Dalen
 7. Nybro IF
 8. Helsingborgs HC
 9. Hanhals IF
 10. Halmstads HF
 11. Varberg HK
 12. Tyringe Soss

En ranking och ett tips är inte samma sak. Därav slänger jag med hur jag tror att höstserien slutar.

 1. Vimmerby Hockey
  – Tycker inte att Vimmerby har det bästa laget, men jag tror att de kommer gå bra under hösten och vinna serien.
 2. Troja/Ljungby
  – Bäst lag borde betyda förstaplats? Nja, inte alltid. Tror att Troja kommer ligga i toppen hela tiden, men när de är klart för allettan kommer Pelle Svensson öka på träningsdosen och poängen kommer att sina i de sista matcherna.
 3. Kallinge/Ronneby
  – Mycket strul under våren, ny harmoni nu. Hade jag tippat för två månader sedan så hade jag haft KRIF långt ned. Jag tror på laget och att de lyckas nå allettan.
 4. Tranås AIF
  – Känns som ett allettan-lag. Tror att Taif fixar topp-fem i någon av de sista omgångarna.
 5. Kristianstads IK
  – Tror att laget kommer gå tungt inledningsvis men ändå lyckas snubbla sig fram till allettan och väl där kommer det gå bättre. Lex Tingsryds AIF, senast klubben låg i hockeyettan.
 6. Nybro IF
  – Känns något bättre än tidigare och efter några år av ökenvandring får hemmapubliken en någon roligare säsong.
 7. HC Dalen
  – Något uppsnackade, enligt mig. Tror de får en halvtuff höst och missar allettan. Kommer starkt efter jul och kan vara med och slåss om en kvalplats.
 8. Tyringe Soss
  – Vet att jag själv sagt att Tyringe har sämst trupp. Det är något jag står för. Samtidigt vet jag vilken lagbyggare tränare Magnus Rahm är och någonstans tror jag att Tyringe får ihop sin grupp. Vart det tar vägen efter jul? Omöjligt att säga, men Tsoss blir något av en överraskning innan jul.
 9. Helsingborgs HC
  – Varken eller åt något håll. Ganska övertygad om att det är i den här regionen HHC kommer att hålla till.
 10. Hanhals IF
  – Får det halvtufft innan jul, kommer att komma bra efter. Det tar tid att komma in i det som nykomling och för Hanhals del kommer det att ta fram till jul.
 11. Varbergs HK
  – Ett jobbigt år väntar för VHK, botteträsk och kvalserie efter jul.
 12. Halmstads HF
  – Ren magkänsla, tror inte det minsta på HHF.

Jaha, då har ni ju facit då! Alltid svårt att tippa, men så här tror jag i alla fall i nuläget. Hur tror du? Kommentera gärna!

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>