Har vi sett det sista av Franzén?

Detroit Red Wings left wing Johan Franzen (93) shoots as Pittsburgh Penguins' Sergei Gonchar (55) defends during the second period of a preseason NHL hockey game in Detroit on Thursday, Sept. 24, 2015. (AP Photo/Paul Sancya)

FOTO: (AP Photo/Paul Sancya)

Har vi sett det sista av Johan Franzén på hockeyrinken?
Tycker mig ha hört det under i stort sett hela sommaren. Folk på stan som ”hört av folk som känner Franzén” att det inte blir mer spel nu. Fruktansvärt tråkigt i så fall. Men inget bekräftat än, han har ju själv inte – i alla fall inte utåt – gett något besked.
Tro mig, jag har försökt att nå honom. Men jag förstår vad Pär Mårts menade den där gången när han sa: ”Ska man nå Frazze är det bättre att ringa hans fru”. Franzén är väldigt svår att få kontakt med. Inte för att jag klandrar honom.
I min enfald kan jag inte tro att överst på The Mules dagordning står att prata med Vetlanda-Posten

Om det nu blir som så att Boro/Vetlanda-produktens karriär är över, så känns det lite bittert. Inte bara för att det är slut, utan för hur det tog slut. Alltid tråkigt när någon tvingas att lägga av utan att egentligen välja det själv.
Förra sommaren mötte jag Franzén, redan då hade skador spökat för honom, och då sa han att han hoppades att han skulle få känna själv att det var över. Och att inte skador skulle välja åt honom.

Franzéns karriär i stort är nästan som en saga. Från att han som 20-åring spelade i gamla division 3 (nuvarande hockeytvåan, ungefär) till NHL som 26-åring. Det saknar nästan motstycke i den svenska hockeyhistorien (nåja) men åtminstone i vårt område. Stanley Cup-mästare och VM-guldmedaljör. 602 grundseriematcher och 107 slutspelsmatcher i NHL. Fantastiskt mycket fint att se tillbaka på.
Men…
NHL-säsongen närmar sig med stormsteg, den är två veckor bort. Detroit räknar inte med #93, bara det säger väl en hel del.
Personligen hoppas jag att det inte är över för ”Frazze” – men det mesta tyder väl sorgligt nog på att så är fallet.
Och då är det tyvärr skadorna som blev slutet.
Det är alltid väldigt bittert.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>