Svagare söderserie

Nu har det gått några omgångar. Jag har inte sett alla lagen i den södra hockeyettan, men nästan. Och jag måste säga att Mikael Mjörnberg fått rätt i det här. Den södra serien är mycket sämre än vad den tidigare har varit.

Självklart förstår jag varför. Om vi drar det långt, till den tiden då serien hette F, så har många lag försvunnit – uppåt. Även efter bokstavsserierna så har lag fortsatt uppåt. Den serien som en gång i tiden kallades ”lilla allsvenskan” är nu ganska medioker.

Visst, Troja/Ljungby och Kristianstad är bra, riktigt bra. De hade varit med i toppen även på ”den gamla goda tiden”. Vimmerby är något över den resterande massan, men inte heller dem så pass bra som de borde vara för att serien ska vara riktigt bra.

Tranås, Nybro, Dalen, KRIF och kanske Helsingborg och Hanhals är den där resterande massan som slåss om allettan-platserna. För några år sedan hade de varit bottenlag i den starka söderserien. För efter matchen mellan Taif och Nybro i går funderade jag över vad jag hade sett. Båda är lag som aspirerar om en plats i allettan, men båda är faktiskt ganska mediokra.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>