Tänk till nu förbundet – låt Varbergs matcher kvarstå

Visst är det sportsligt mest rätt att Varberg inte spelar vidare och på så vis ger olika lag chans att förbättra sin målskillnad.
Men jag tycker inte att deras matcher under säsongen ska räknas bort. Taif och Vimmerby har tappat poäng – fult sportsligt – mot jumbon. Ska de bara få tillbaka de poängen nu? För det är ju det som de får i så fall då de lag som tagit sex av Varberg då blir av med sex samtidigt som VH och Taif bara tappar fem.
Nej, det blir lika fel det. Mitt förslag till förbundet är att Varbergs resultat står kvar, samt att de förlorar med typ 3-0 i de resterande matcherna.
Jag köper det Taif-tränaren Charles Franzén säger här, för det hade naturligtvis inte varit sportsligt rätt att Varberg skulle åka runt och få storstryk varje match.
Det hade heller inte varit sportsligt rätt.
Men samtidigt ska verkligen deras ”snodda” poäng kanske stjälpa något lag?
För egentligen är det precis samma sak. Det jag har läst att många tycker och som Taif-tränaren är orolig för, är ju att något lag ska missa allettan för att något annat lag har demolerat Varberg och således fått så bra målskillnad så att det blir avgörande.
Så därför säger jag det.
Tänk till här nu förbundet så att ni inte sätter ut krokben som blir avgörande.
För hur ni än väljer att göra så kan det faktiskt avgöra någon klubbs öde.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>