Därför bör Boro skicka hem slovaken

Efter Boro/Vetlandas seger hemma mot Lund, när jag hade skrivit klart och skulle gå hem. Så sneglade jag upp mot klubbrummet i Borohallen. Där satt några av de styrande i klubben och diskuterade något.
Jag kan inte ta gift på det här och det är möjligt att jag är ute på hal is.
Men min gissning vad de pratade om: Martin Keckes vara eller icke vara i Boro/Vetlanda.
Slovaken har inte haft någon istid alls under de senaste matcherna och hemma mot Lund spelade han milt uttryck – sporadiskt.
Tränare Nils-Gunnar Svensson har valt att spela andra spelare. Föreningen har anställt Svensson för att välja vilka som ska spela. ”Nisse” gör det han tycker är bäst för laget och väljer således att inte spela Keckes.
Allt i sin ordning.
Nu tycker jag att Boro/Vetlanda ska skicka hem slovaken. Han gör ingen nytta där han sitter. Han sitter där och kostar pengar – det är precis vad han gör.
Jag förstår att det inte är så lätt. Det är en människa vi pratar om, som säkert är väldigt trevlig. Jag förstår att det inte är så lätt att stå framför honom och berätta att: ”Du duger inte”.
Det är väldigt lätt för mig att sitta här och vara katig bakom ett skrivbord och uppmana klubben att skicka spelare hit och dit.
Men: Acceptera för er själva att Keckes var en felrekrytering. Acceptera de pengarna som ni redan har slängt ut. Köp det och ta lärdom – ni måste se spelare innan ni värvar dem.
Låt nu inte Keckes sitta kvar där och kosta mer pengar. Det tjänar ingenting till. I dag petades han bland annat av Jakob Hallerboij, född 1999.
Och ärligt talat: Det är för er ungefär 100 gånger bättre att satsa på 17-åringen. Han kommer att kunna skänka er glädje i många år framöver, att han dessutom spelar stabilt och faktiskt ganska moget för sin ålder gör inte saken sämre.
Och med Boro vet vi en sak. Det kommer alltid fler spelare underifrån, så det är bara att fortsätta att lyfta upp.
Därför, Boro, gör ni det rätta om ni sväljer stoltheten och accepterar eran felrekrytering.
Det bästa ni nu kan göra är att låta slovaken åka hem.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>