Brännström, Taif och Linus Karlsson

Tråkigt besked för Nässjö HC-produkten Erik Brännström i går. Han blev alltså inte uttagen till JVM. Jag tror inte att han blev det av anledningen att han inte är tillräckligt bra.
Jag tror att förbundskapten Montén har byggt ett lag, det lag som han tror är bäst lämpat för att vinna guldet.
Då valde han bort Brännström för på den roll där Nässjökillen skulle ha spelat fanns det nog någon Montén tyckte var bättre lämpad. Om förbundskaptenen valt rätt återstår att se. Jag hade nog haft med Brännström i mitt lag…men nu är det ju inte jag som bestämmer.
Klart är i alla fall att 17-åringen kan spela nästa års turnering (och även året efter, om han inte redan spelar i NHL då).

I går var jag och bevakade Tranås AIF när de besegrade Nybro. Viktiga poäng för Taif och jag tror att de klara av att nå allettan nu.
Tror det är en fördel för laget att de har Troja i sista omgången. Ljungbylaget kommer inte att ha något att spela för och vara nedtränat. Samtidigt kommer Taif ha allt att spela för, och som bekant brukar ju motivation slå klass.

På tal om resan till Nybro. På pressläktaren snackade jag med Nybros Anders Rörhed. Han frågade hur Boro/Vetlandas talang Linus Karlsson hade sett ut hittills – i spelet. Karlssons poängskörd har alltså väckt intresse på högre nivå – föga förvånande – Rörhed var inne på att åka och scouta Boros 17-åring senare i vinter.
Vi får väl se vart det tar vägen, det kan ju vara fler än Rörhed som snappat upp Karlssons framfart.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>