Halvtid och en tredjedel kvar

Tranås AIF har efter söndagens förlust borta mot Helsingborg en tredjedel kvar att spela av hockeyettan södra vår. Nu blev det förvisso en poäng i Skåne i går men likväl en förlust.
Tio matcher är nu spelade och Taif toppar alltjämt serien, tre poäng före just Helsingborg och Hanhals.
Det lever alltså in i den sista rundan, mycket för att Taif:s spel har hackat… eller kanske allra mest målskyttet. Dalen väntar i Stiga arena på lördag.
En mycket viktig match där den kanske är viktigast för Dalen som just nu ligger sist och därav riskerar återkval om någon vecka.

—-

För Boro/Vetlanda och HA74 i hockeytvåan är det nu halvtid i alltvåan. Vi börjar med Boro….
Tredje gången i rad den här säsongen som laget besegrar Mjölby. I går efter sudden och återigen ska målvakten Joakim Berggren ha spelat en nyckelroll. Mjölbytränaren Erik Vikströms citat till corren.se säger en hel del.
– Mjölby Hockey-Joakim Berggren 2–3! Där har du rubriken. Vi är det klart bättre laget i 50 minuter och normalt gör vi sex-sju mål i en sån här match, sa MHC:s tränare Erik Vikström.

Klart att Boro har ett psykologiskt övertag på Mjölby, något som kan bli viktigt i en eventuell kvalserie. Boro ligger nu tvåa i alltvåan och visst börjar det kännas mer och mer som att laget kommer att spela play off…minst.

HA74 å sin sida besegrade Värnamo under lördagen efter sudden. Conny Berggren var stor segerorganisatör efter att först ha kvitterat och sedan avgjort i förlängningen.
Har bara sett HA en match i alltvåan.
Då mötte de Boro och spelade bra. Laget har ju annars gått något trögare än förväntat och ligger just nu femma i serien.
Hörde mig för lite i dag och enligt rapport är det matchen mot Ulricehamn som är ett bottennapp. Annars ska de ha spelat bra.
Tror även att Sävsjölaget kommer spela play off och kanske är en övertidsseger just det laget behövde. Sådana segrar kan vara väldigt bra för moralen.
—–
Ni har väl inte missat NHC:s JÄTTEVÄRVNINGAR för nivån.
De förra Taifarna Patric Christiansson och Viktor Ekman debuterade under söndagen när laget besegrade Lenhovda med 5-0, Ekman blev då tvåmålsskytt. NHC parkerar som fyra i serien och har fem poäng ned till femman. Nu ska det nog mycket till om Nässjö ska missa kvalserien mot tvåan. Blir intressant att följa om de lyckas landa Andreas Sandell också…

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>