Vad är det han säger?

Vad är det egentligen han säger Anders ”Fanta” Karlsson, tränare i Värnamo GIK? VN ringde upp tränare Karlsson under gårdagen för att snacka om en tweet som Robin Fors, ledare i Bäcken, skrivit. Hela grejen kan ni läsa HÄR. Och fortsättningen HÄR.

Nu till uttalandet. ”Fanta” avslutar intervjun med ett rejält övertramp. Han säger: ”Jag vet inte hur många blinda människor vi har i Sverige som får döma ishockey men några är det i alla fall”.

Jag förutsätter att ledningen i Värnamo GIK tar rejält avstånd mot uttalandet och även på något sätt går vidare med det här, naturligtvis internt. Något annat kommer det ju ändå inte bli.

Visst att domare kan få en del skit under och efter matcherna. Det är de medvetna om när de kliver ut på isen, jag säger inte att det alltid är acceptabelt.
Ibland går det långt över gränsen och bestraffas också då.
Det är lite något man TILL VISS DEL får lära sig att ta som rättsskipare. Men i det här fallet så rör det sig knappast om ett uttalande som ”Fanta” gör i ”Stridens hetta”. Förmodligen sitter han hemma i sin soffa i lugn och ro (vad vet jag). Men han har i alla fall inget adrenalinpåslag i samband med en match.
Så vad är det egentligen han säger och varför?
Nog för att domaren kan ha dömt ”fel” i Karlssons tycke, men någon moral bör han väl ändå ha i kroppen?
Domarna är viktiga, även om många verkar ha svårt att inse det mellan varven, men hur vi än vrider och vänder på det – så blir det ingen ishockey utan dem.

Onsdag och matchdag för Taif, Boro och HA74. Tranås ställs mot ”drömmotståndet” Tyringe på bortaplan i Tyrs Hov. Ett lag de har besegrat under fyra av fyra tillfällen hittills den här säsongen.
Boro/Vetlanda ställs mot just Värnamo och ”Fanta”, blir kul att läsa om matchen i efterhand och höra Karlssons åsikter. Hoppas de är vettigare än senast.
Själv ska jag åka på HA74-Mörrum, Gojset har överraskat på mig och ligger trea i alltvåan.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>