Idrottspsykologi och varningar

Tranås AIF klappade ihop nere i Tyringe under gårdagen. Idrottspsykologin är svår – i guess – pratade med lagkapten Sebastian Ottosson inför matchen, då frågade jag om han kände press inför avslutningen. Han tyckte inte det, men nog tror jag att det är det som de flesta Taif-spelare gör.
De ska ju bara vinna den här serien.
Nu blir det en riktig nyckelmatch (slitet uttryck) på söndag när ettan Hanhals gästar Stiga arena. Pallar Taifarna? Eller blir det en floppstämpel som kommer att sättas efter säsongen? Skillnaden är ofta hårfin och idrottspsykologin är svår, men visst är det en flopp om laget inte når play off. Det tycker jag.

Själv var jag och såg HA74-Mörrum i går. En bra hockeytvåan-match som egentligen bara saknade fler mål. Gustav Anderssons 1-0-mål, eller egentligen hela bytet, var en attraktion. Andersson smällde en Mörrumback, så han blev ”groggy” i sargen (inget fult på något sätt) åkte inåt i banan och fick hoppa undan när en annan Mörrumspelare skulle tackla honom. Andersson undvek och gled in framför mål och styrde in pucken i mål.
HA74 vann rättvist men visst kunde det även blivit 2-2 och för den delen 3-1 till hemmalaget.
Träffade försvararen Rasmus Jonsson under matchen. Han ådrog sig som bekant en hjärnskakning under derbyt mot Boro. Frågade Stockarydskillen hur det var med honom och om han kunde spela mer i år.
Han svarade: ”Som det känns just nu, så är jag glad om jag kan spela nästa säsong”. Jävligt tråkigt!

Boro/Vetlanda förlorade en svängig tillställning nere i Värnamo med 4-5. Följde den matchen med ett öga under gårdagen via stats.
Känns som att det var ganska publikvänligt.
På tal om Boro så hörde jag i går att även HV71 har varit och kollat på Linus Karlsson, tidningen har tidigare skrivit om att både Malmö och KHK visat intresse. Känns som att 17-åringen har en ganska intressant situation. Hoppas bara att han lyssnar till vad han själv vill och inte blir för påverkad av vad alla andra tycker att han ska göra.

Boro mötte ju som sagt Värnamo och ”Fanta” Karlsson (som jag bloggade om i går). Värnamotränaren passade på att skicka med en varning till Landsbroklubben inför mötet med Bäcken. Mer om det läser ni HÄR.


Det var allt för i dag, nu har jag tre dagar fritt från jobbet, vi hörs framåt veckoslutet. Adjö.

 

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>