Pre helg

Fredagen är här, hurra hurra…känner väl de flesta av er. Själv kan jag emellanåt sakna den där riktiga helgkänslan. Den som bara kan infinna sig två minuter efter avslutad knegvecka.
Nu jobbar vi på ett sätt som gör att alla dagar egentligen är likadana. Det är väl en baksida med det här – helg- och veckodag är samma sak, typ.

Kalasviktig match för Tranås AIF under söndagen. Hanhals i Stiga, ettan mot tvåan, favoriten mot en outsider, ett etablerat topplag mot en nykomling. Det ena laget har allt att vinna och Tranås AIF har egentligen bara allt att förlora.
Som jag var inne på i går – idrottspsykologin är svår. Pallar Taif?
I grund är de ett bättre lag, men det är som bekant inte alltid så lätt.
Hanhals kan vara väldigt nöjda med sin säsong. Att som nykomling nu vara med och utmana och kvalspel mot allsvenskan är bra. Lagets har tre spelare som gjort 19 poäng i vårserien. Kristoffer Wikner, Mattias Skog och handbollsstjärnan Isabelle Gulldéns lillebror Pontus Gulldén står alla på 19 poäng.
För Tranåslaget är det Hampus Andrén som är poängbäst efter jul. Han leder – på något blygsamma – sju poäng.
Hanhals har både bäst PP (30,23) och BP (91,18) i vårserien. Taif har näst sämst PP (15.15) och är trea från slutet i BP-statistiken (81.82). Lagets powerplay var bra under hösten, kanske lossnar det på söndag?

Noterade att:

  • ”Bäckis” bröt handen på Jonathan Ericsson i natt. Aj, aj.
  • Kristianstad förstärkte i går med Marcus Sirén som lånas in från succélaget Mora.
  • Skrev i går att även HV71 kollat på Boros Linus Karlsson, fick då in tips om att även Rögle hört av sig. Nu är det (mig veterligen) fyra SHL-klubbar som på något sätt är intresserade av 17-åringen.

Nässjö HC var ett tag sedan vi hörde något om? Laget parkerar som fyra i alltrean och ställs i kväll (fredag) mot Virserum på bortaplan.
Laget har fem poäng ned till Nittorp med fyra matcher kvar att spela, just nu håller NHC den sista direktplatsen till kvalserien och jag ser faktiskt inte hur de ska kunna missa det här.
Gör de det så klappar de ihop fullständigt under avslutningen.
Jens Williamsson är poängbäst och har producerat 17 poäng på 10 matcher.

För hockeytvåan-lagen (Boro och HA74) är läget ungefär som det har varit de senaste veckorna. Båda har satt sig i en sits där de bör nå play off 1.
Boro har två raka förluster, ligger fyra i serien och ställs borta mot Bäcken på söndag.
Laget fick i går klart med ett lån från Troja/Ljungbys juniorer i Albin Bengtsson. Filip Bergqvist går knäskadad och Rickard Jersenius har tvingats avbryta säsongen. Målvakten Joakim Berggren har varit magsjuk och missat de två senaste matcherna, förmodligen står han igen på söndag.
Matchen i Göteborg är svårbedömd. Formmässigt är det fördel Bäcken. Laget ligger förvisso sist, men de sju poäng som de har spelat in har kommit i de tre senaste matcherna.
Boro har som redan nämnt två raka förluster men har under säsongen visat att de är kapabelt att slå alla lag.

HA74 åker till Mjölby och ställs där mot serieledaren i en ”gratismatch”. Ska inte sitta här och säga att jag vet hur intresset för MHC är i staden?
Kul att se hur många som tar sig till Toyota M H arena på söndag.
Mjölby är tvåans bästa lag och blir en svår nöt för Sävsjölaget att knäcka.
Tycker att HA74 ändå får den här matchen i ”rätt läge”. Laget kommer med en moralhöjande seger i ryggen.
Har inte hört om någon mer än Rasmus Jonsson och Marcus Ejdegårdh saknas för HA… är ledig och kollar därför inte upp det närmare.

Till sist: Joel Eriksson Ek, WOW!

Trevlig helg!

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>