Deadline day

Natten mellan onsdagen och torsdagen stänger fönstret. Snart kan inte hockeylagen längre förstärka sina trupper. För de lokala lagen lär det inte hända överdrivet mycket. Främst är det HA74 som kan komma att förstärka.
Tranås AIF kommer inte att ta in något. Det är jag till 95 procent säker på.
Boro/Vetlanda kanske håller ögonen och öronen öppna, men jag tror inte att de har ekonomi för att kunna locka till sig någon. Möjligt att det ändå kan finnas spelare som är intresserade av att förlänga säsongen men jag tror inte att Landsbroklubben aktivt letar. Dyker det upp en lösning så nappar de nog annars ligger de kvar. Skulle egentligen behöva få in någon, mest för att truppen saknar bredd och är tunn vid fler skador/sjukdomar.

Hur kan jag vara så säker på att HA74 kommer att värva då? Att det blir någon värvning kan man aldrig vara säker på, men att klubben letar efter någon lösning? Ja, det sa ju sportchef Tobias Ståhlgren i går.
Vad finns tillgängligt? Inte så mycket just nu. Förmodligen kollar de på om någon klubb blir klart för spel i ettan men inte har chans att nå kval (eller riskera återkval) efter onsdagens omgång.

Lagen som kan hamna i det läget (i söder/väst) är:
Enköping.
Köping.
Arboga.
Helsingborg.
Hanhals.
Tyringe.
Dalen.

Väldigt mycket som ska gå åt ett och samma håll om samtliga inte har något att spela för inför sista omgången. Att de förmodligen följer Dalens vidkommande under onsdagen känns troligt. Rent geografiskt är det naturligtvis möjligt för någon som spelat i Norrahammarklubben att förhållandevis smidigt förlänga säsongen i Sävsjö.
Samtidigt ska Tranås besegra Halmstad samtidigt som Dalen vinner borta mot Helsingborg i fall det ska vara möjligt.
Nja, känns inte som det på förhand i alla fall.

Vet inte om någon blev klokare av detta inlägg. Men ni har en del av förutsättningarna inför ”Deadline day” för tre av områdets klubbar. Den fjärde – Nässjö HC – tror jag inte heller förstärks.

–––

Såg att hockeytvåan-legendaren Jani Palmroos spelar klart säsongen för Osby, kul!
HV71 värvade finländaren Mikko Lehtonen för några minuter sedan, spännande.
Ingen har väl missat att Mitch Wall fick lämna Västervik tidigare i dag – troligt att han presenteras av IKO under eftermiddagen/kvällen.
Jonathan Illahti, som i fjol spelade två matcher för Taif, blev i dag klar för Jokipojat i Mestis. Målvakten har tidigare under säsongen spelat för Modo.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>