Har Taif räddat hedern? Inte än.

Härligt scenario i Stiga arena under söndagen. Snacka om vinna-eller-försvinna-läge när matchen gick till straffar. Taif lyckades och Taif räddade hedern, eller?
Jag tycker inte de har gjort det än. Åker laget ut mot Grästorp så är säsongen fortfarande misslyckad.
Visst var det små marginaler när de missade allettan. Hade de gått dit så hade man förmodligen aldrig resonerat i dessa banor. Så är det ju.
Men efter hur laget uppträtt under stora delar av fortsättningsserien så tycker jag fortfarande att laget har lite att bevisa.
Grästorp står på menyn, Grästorp är också ett lag som missade allettan med futtiga tre poäng. Inte mycket som faktiskt skiljer då mellan de och Taif? Jo, det skiljer väldigt mycket.
Kollar vi bara direkt på hur allettan utkristalliserade sig så ser vi tydligt hur mycket bättre söderserien är än västserien.
Av de sex främsta lagen med två omgångar kvar, är det bara Mariestad som slagit sig in bland söderlagen. Tranås håller jag som lika kapabla som Nybro, KRIF och Vimmerby. De hade förmodligen gått in i ovan nämnda sextett ganska enkelt.
Jag tror att Taif slår ut Grästorp ganska enkelt. Gör de inte det så är säsongen fortfarande ett misslyckande – resultatmässigt. Med det sagt vill jag inte att det här tas som att jag missunnar Grästorp deras säsong
Tranås AIF har fortfarande pressen på sig. Vi får se om de återigen klarar att leverera när allting står på sin spets.

Snacket går om att Nybros Pelle Karlsson ska vara på väg hem till moderklubben Boro/Vetlanda till nästa säsong. Känner jag honom rätt så lär det bli så, även om inget är hugget i sten.

I går var jag och såg Boro/Vetlanda-HA74. Boro drog det längsta strået och kvitterade derbyserien till 5-5, sedan Sävsjölaget tog steget upp. En jämn och för nivån bra hockeymatch. Som vanligt fanns situationer som hade kunnat ändra matchens utgång men Boro vann inte orättvist.

 

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>