På sin spets

HA74 tvingade under lördagen fram en tredje och direkt avgörande match i ”kvalet mot kvalserien”. Robin Carlsson avgjorde när det återstod tre sekunder av den andra play off-matchen och gjorde så att det blir match i Sävsjö i eftermiddag.
Nu står det på sin spets. Det lag som bäst hanterar läget kommer att klara det här. På förhand känns det som att det är 60-40 till HA, i kraft av hemmaplan, som förvisso verkar vara en nackdel i den här matchserien?

Kalmar, Mjölby, Värnamo och Halmstad är sedan tidigare klart för den där kvalserien och sitter samtliga spänt och väntar på vilka de ska få med sig.
Jag har trott hårt på Mjölby hela säsongen och tycker att de bör klara av att kvittera ut en hockeyettan-biljett. Frågan är om Halmstad hänger kvar? Jag vet inte hur bra Kalmar är nu, har inte sett dem sedan i Borohallen innan jul…då var de inte bra.
Men känslan är lite att de har några rutinerade rävar som har varit med och att de kommer att bli viktiga. Kalmar börjar kännas som en ”dark horse” i det här. Värnamo ska naturligtvis inte ha någon chans att nå ettan. Men de har gjort det bra som har tagit sig till kvalserien, verkligen starkt.
HA:s eventuella chanser då? Gå upp tror jag blir svårt. De har en ganska tunn trupp, men visst. Med en bra start och lite medstuds så ska de kunna vara med och bråka om det.


Tranås AIF:s säsong tog slut i går. Laget föll i två raka matcher mot Väsby. Min krönika efter deras säsong hittar du HÄR.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>