Profiler tippar kvalserien

Kvalserien mot hockeyettan är fastställd. Jag tog och ringde upp några profiler runt om serien/serierna. Hur de tror att det slutar läses nedan:

 

Torbjörn ”Hytten” Viktorsson, profilstark målvakt för Olofströms IK:

Vilket lag tror du mest på?
– Mjölby, har ingen koll på Halmstad men ett hockeyettan-lag och ett negativt kval. Man vet aldrig, men som sagt jag vet inte hur de har varit under säsongen.

Varför?
– Jag tror mest på Mjölby för att det borde vara deras tur i år känns det som. Jag tycker att det är skillnad på dem hur de var förra året och nu. I år har de mer spets. De har varit ungefär lika stabila i två säsonger men spetsen i år är bättre. De har också tränat bra hela säsongen med fys och så och det tror jag att de kommer att ha nytta av nu. Vinner man två serier så är man fan nästan värda att gå upp, ta mig fan.

Tippa:
Mjölby
HA74
Halmstad
Kalmar
Värnamo
– Sticker ut hakan lite med HA74, en sådan häftig resa som de har gjort… det vore häftigt om de lyckas, sen om det är realistiskt vet jag inte.

Johan Karlsson, Nässjöbördig, nu mer huvudtränare för Jonstorp:

Vilket lag tror du mest på?
Mjölby.

Varför?
– De har ett bra powerplay, minus är väl deras boxplay där tycker jag att de har lite att jobba med. De har en forwardssida som inget annat lag besitter. Jag menar: Bremer, Schelin, Dimitrén, Carlberg och Andersson-Gran. Sedan att de fick in Christiansson tror jag kommer att lyfta dem. De har Lagerqvist på backen som har gjort det bra och han var riktigt jobbig att möta när vi mötte dem.
– Nu har vi inte mött Värnamo eller Halmstad men inget av de lagen vi har mött har varit så tuffa som Mjölby, de är bra överallt och spelar pucken snabbt. Tror att de kommer att föra alla matcher.

Tippa:
Mjölby
Halmstad
HA74
Kalmar
Värnamo

Mikael Mjörnberg, Skribent på Hockeysverige med fokus mot hockeyettan.

Vilket lag tror du mest på:
Mjölby.

Varför:
– Känns som att de varit bra hela säsongen, samtidigt har de varit uppe och försökt några gånger i kvalserien och var väl ganska nära förra året, har för mig att de kom trea. Sedan har de gått bra genom serien och det känns som de är det tvåan-laget som är mest redo för att ta steget upp.

Tippa:
Mjölby
Halmstad
Kalmar
HA74
Värnamo

Tomas Gustavsson, journalist på Norra Skåne.

Vilket lag tror du mest på:
Halmstad

Varför?
De har haft medioker säsong o verkligen inte imponerat när jag sett dem. Men tror ändå att de kommer vara det jämnaste laget. De har Hjärpe och Ossipov och de är hyfsade div 1 spelare.

Tippa:
Halmstad
Mjölby
Kalmar
HA74
Värnamo

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>