Intressant svar om domare + han var bäst

Skickade tidigare i veckan ut en form av spelarenkät till en spelare i varje lag i den södra hockeytvåan. Frågan de fick var vem som har varit den bästa domaren i serien under säsongen. Av resultatet att döma, så är enligt spelarna, hockeytvåans bästa domare 2016/2017 Fredrik Rönnberg.

Rönnberg fick sju röster. Alltså över hälften av de slumpvis utvalda svarade honom. Nu är såklart inte det här en vetenskaplig undersökning men ändå en fingervisning.

En av de som svarade, gjorde det mer utförligt än andra. Det svaret tycker jag var väldigt intressant och efter att ha frågat honom så fick jag köra det i helhet här på bloggen:

”Intressant ämne! Känsla är att nivån på spelet i div 2 är högre än någonsin.

Dessvärre har domarkvaliteten inte hängt med. Bristen i bredden på domarsidan påverka kvaliteten. Domare är människor och alla gör misstag. Hur du hanterar dessa misstag särskiljer bra och sämre domare. Att kunna diskutera, skämta, ta och slänga iväg en gliring är så otroligt viktigt hur du som domare uppfattas. Detta saknar alldeles för många av dagens domare. Här skulle alla domare ta en kurs hos Svensson (Karlshamn), i särklass den bästa domaren som dömt div 2 senaste 10 åren.

Utifrån mina argument ovan så är Rönnberg den som passar bäst”

Någon som har gjort liknande reflektioner? Hör gärna av dig till mig på alexander.jepsen@smt.se

Trevlig helg!

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>