När hjärnan och magen säger olika

När hjärnan och magkänslan säger två olika saker är det svårt att tippa. Men visst, ni väl ändå ha ett tips inför kvalserien mot hockeyettan?
Tidningens enda kvarvarande bevakningslag kommer från Sävsjö – HA74.
Brännströms gäng kan vara nöjda med att de tagit sig till kvalserien men ska ju naturligtvis inte slå av på takten och slå sig för bröstet bara för det – vilket jag inte heller tror att de kommer att göra.

LÄS MER: Dokument om HA74:s väg från mediokert lag i trean till kvalserie mot ettan.

Jag tycker att Mjölby är favorit. Ologiskt kanske då Halmstad kommer från ettan. Och visst, jag kan hålla med om att ”Nya Hammers” ändå borde klara det. Det skiljer ändå en hel del mellan ettan och tvåan.
Men. Jag vågar nästan lova att om Mjölby hade spelat i ettan i dag, så hade de inte varit bland de tre sämsta. Därför tror jag att Mjölby vinner den här kvalserien.
Blir då Halmstad tvåa?
Nej, det tror jag faktiskt inte heller. Jag tror inte att västkustgänget klarar det här mentalt. Jag sticker ut hakan och säger att Kalmar HC går upp i ettan. Det är väldigt stor risk för att jag får äta upp det här. Och det är här min magkänsla kommer in. Jarkko Oikarinen hade oväntat lång startsträcka och var inte alls bra i många matcher innan jul. Får han en bra start på den här kvalserien kan han nästan på egen hand lösa det här (nåja). Vidare har KHC ett bra lag med flera rutinerade pjäser. Därav tippar jag KHC som tvåa.
Halmstad slutar sedan trea och HA74 fyra.
Tror inte att Sävsjölaget har den riktiga bredden för att på allvar utmana. Men, som jag har skrivit tidigare. Med lite medstuds och en bra start – kanske. De kommer förmodligen att kunna slå alla lag. Frågan på förhand är om de kan göra det i match efter match sett till bredden. Värnamo tror jag slutar sist.

Det ger följande tips:
1. Mjölby.
2. Kalmar.
3. Halmstad.
4. HA74.
5. Värnamo.

I morgon startar det. Vi får väl se om det är magen eller hjärnan som får rätt. För hjärnan sa egentligen något helt annat.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>