Avhopp och kvalhopp

Trollhättans general manager Kent Olsson avsäger sig alla uppdrag inom klubben. Avhoppet har att göra med den uppmärksammade incidenten där han, enligt uppgifter, ska ha tagit strypgrepp på en domare i samband med en kvalmatch mellan HA74 och Trollhättan.

–  När domaren tog två steg mot mig satte jag upp min vänsterarm i hans bröst. Det kändes som att han skulle gå på mig, säger Kent Olsson till P4 Väst han fortsätter:

– Jag har bestämt mig för att sluta i Trollhättans HC med omedelbar verkan. Jag har inget kvar i svensk ishockey att göra när disciplinnämnden agerar på det här sättet, att domarna är heliga och kan bete sig hur som helst, säger Kent Olsson.

Disciplinnämnden dömde Olsson till ett års avstängning från all idrottslig verksamhet.
– Även en fysisk kontakt ska ha skett. Hur grov den kontakten än har varit spelar ingen roll för vår bedömning. Det handlar också om att Kent Olsson är en general manager och ska vara ett föredöme, säger Torbjörn Holm, disciplinnämndens ordförande.


Kalmars HC-spelaren Markus Kvillner fick sju matchers avstängning för tacklingen mot HA74-spelaren Pontus Hedstål. Lite väl hårt tycker jag. Game kan jag köpa men sju matcher är långt upp åt väggarna för många.


HA74 spelar i kväll sin tredje match i kvalserien mot hockeyettan. Tycker att Sävsjölaget gjorde en bra match mot Kalmar i premiären, inte deras bästa som jag har sett dem i år. Men de var klart bäst i den tillställningen. Under onsdagen svarade laget återigen för en stabil insats. Enligt klubbens egen skottstatistik sköt Halmstad 48 skott och HA74 19, vem räknade det där? Rimligt: 35-25 till ”Hammers” fördel. Känns som att siffrorna vändes på i någon period, förmodligen den andra. Det ska skilja mer mellan ettan och tvåan än vad det gjorde i onsdags. Halmstad var riktigt bra i första perioded och hade då en helt annan fart än vad HA hade. Under den andra perioden tog HA74 över och borde ha gjort minst två mål. Oavgjort hade inte varit orättvist där.
Under fredagskvällen väntar Mjölby på bortais. En match som laget bör ta poäng i om de på allvar ska kunna vara med och utmana om hockeyettan-platserna.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>