NHC:s säsong är över

Nässjö HC:s säsong tog slut i kväll. Laget föll på målsnöret och slutade tvåa i kvalserien mot hockeytvåan. Sölvesborg slutade etta och var – enligt mig – det bästa laget i trean den här säsongen. Samtidigt står det klart att Åstorps sejour i tvåan endast blir ettårig.

NHC har gjort det bra och var ändå rysligt nära att ta sig tillbaka direkt. Nu tror jag att det kan uppstå en friplats och att vi kanske får se Nässjö i tvåan till vintern ändå. Det brukar ju av någon konstig anledning ofta bli just så.


HA74 besegrade Värnamo i kväll och har inlett kvalserien mot hockeyttan på ett övertygande sett. Nu var inte prestationen mot Värnamo extremt bra – HA74 gjorde vad de skulle men har varit bättre i de tre inledande matcherna.

Solitt försvarsspel och en bra målvakt. Samtidigt bör påpekas att kedjan med Borglin-von der Geest- Carlsson är inne i ett stim. Ständigt ett hot.

Är ju lite ett antiklimax för Sävsjölaget att bara ett (1) lag är garanterat spel i hockeyettan. Alltså bara segraren av den södra kvalserien mot just ettan. Nu vet vi ju att tvåan – allt som oftast – också brukar få en plats. I nuläget ser det med andra ord just ut för Hockeyalliansen.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>