Läget i lagen

Tänkte köra en lite sammanställning om hur det ser ut i våra lokala lag just nu.

Tranås AIF är de som har kommit längst och där har: Robin Johansson, Adam Johansson, Albin Torstensson, Niklas Dahlberg, Ivar Arnesson, Ted Nilsson, Sebastian Ottosson och Anders Skoog förlängt sina kontrakt. Än har inget nyförvärv gjorts men trion från Mjölby: David Bremer, Marcus Schelin och Christian Andersson Gran placeras enligt uppgifter i Taif till nästa säsong. Jag är ganska säker på att Taif letar efter en ledande försvarsspelare i första hand. Klart är att backen Anton Lindgren och målvakten Marcus Lundell lämnar. Victor Jigmalm för en dialog med HC Dalen och funderar förmodligen över sin framtid just nu.

HA74, får besked på måndag i vilken division de spelar till vintern. Allt talar för ettan och jag tror att de kommer att hamna i samma serie som Taif. En serie som jag tror kommer se ut så här (förutsatt att Kristianstad inte tar klivet upp):
Kristianstad
Helsingborg
Halmstad
Hanhals
Tyringe
KRIF
Dalen
Grästorp
Vimmerby
Nybro
TAIF
HA74
Sävsjölaget har två spelare klara i Gabriel Popanicic och Simon Lantz. Jag har hört att ett gäng förlängningar från förra säsongens trupp är att vänta under påskhelgen. Klart är att Jonas Pontusson lämnar och blir assisterande tränare för Växjö Lakers J18. Förutsatt att HA74 spelar i ettan så tycker jag att en målvakt, tre backar och tre forwards bör plockas in. Kanske ytterligare någon forward beroende på vilka som kommer att stanna.

Boro/Vetlanda har det varit tyst om under en tid. Mig veterligen har ingen spelare kontrakt över nästa säsong men jag har varit i kontakt med klubben och ett tiotal förlängningsförslag har delats ut och ytterligare några ur fjolårets trupp ska klubben prata med under den kommande veckan. Linus Karlsson har lämnat för Karlskrona HK:s J20 och Joakim ”Myggan” Andersson samt Joakim Berggren har lagt av, vidare har jag hört att Alexander Rooth också kommer att sluta/lämna men det är obekräftade uppgifter.
Pelle Karlsson kommer med största sannolikhet att spela för Landsbroklubben och jag räknar honom som klar. Vem kommer att träna Boro? Hetaste kandidaten efter vad jag hört är Vimmerbys Eric Karlsson, något jag nämnt tidigare här i bloggen. Vi får se vart det tar vägen med Karlsson. Anar att han har ett erbjudande från Vimmerby att ta ställning till också.

Nässjö HC är i nuläget en hockeytrean-klubb. Men som jag skrivit tidigare så håller jag det högst sannolikt att klubben är tillbaka i tvåan nästa säsong. Tre spelare har förlängt och det är Eric Berggren, Emil Lundqvist och Markus Nyberg.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>