Kontinuitet är nyckelordet för Taif

Har fått förtroende av herr Jepsen att låna denna blogg för ett litet inlägg om Taif och mina tankar kring hur det ser ut just nu i laget.

Hockeysäsongen kanske känns långt borta för stunden, framförallt denna dag när det är årets hittills varmaste dag.
Men sportchefen, Stefan Fransson, håller just nu på att lägga pusslet för att Tranåspubliken ska få se ett framgångsrik lag i höst och vinter på isen i Stiga Arena. Och silly season har startat bra tycker jag och det är ett ord som slår mig när jag tittar på hur laget ser ut just nu – kontinuitet.
Flera tongivande och viktiga spelare har förlängt med laget. Spelare som nu varit i föreningen i flera år och är ryggraden i laget. Spelare som Adam Johansson, Robin Johansson och Anders Skoog tänker jag på först och främst
Men även spelare som gjorde sina första säsonger i Taif förra säsongen har valt att fortsätta sina hockeykarriärer i Småland. Hampus Alexandersson, Niklas Dahlberg och Ted Nilsson för att för att nämna några. Och kanske det viktigaste av allt, Taif har inte behövt ge sig ut på någon tränarjakt i år, utan har kunnat fokusera på spelarsidan fullt ut. Challe Franzén är den som kommer att manna över laget även den kommande säsongen.

Att byta ut ett halvt lag och en ny tränare år efter år håller inte om man vill ta ett ytterligare ett steg framåt och nå framgång. Ska ett lag nå framgång så krävs det kontinuitet. Se till exempel Västervik som satsade på Mattias Karlin som tränare i flera år och med en bra stomme i spelartruppen. Nu är de i Hockeyallsvenskan och gjorde en mycket bra debutsäsong. Eller HV71 som endast bytte ut ett fåtal spelare inför säsongen som var – och hur det slutade vet nog de flesta som läser den här bloggen.

Tre nyförvärv har än så länge plockats in, Marcus Schelin, David Bremer och Filip Petersson. Det är spelare som känner till Taif väl och som kommer att smälta bra in i gruppen. Ingen större process där, om ens någon.
Firma Schelin och Bremer producerade mycket poäng för Mjölby HC i Hockeytvåan senaste säsongen och självklart har de press på sig att fortsätta leverera massa poäng i Taif.
Filip Petersson kommer att ha en nyckelroll i första- eller andrafemman.

Vad saknas då?
En riktigt bra back säger Stefan Fransson att han vill ha in. Vad för typ av back vet jag inte. Men jag skulle gärna se en riktigt bra rightskytt på backsidan. Och varför inte Dennis Fröland? Jag har ingen aning om han är aktuell för Taif, men det är en vass back som skulle kunna höja powerplay-spelet som efter jul inte riktigt klickade som man hade hoppats på i Taif. Vi får väl se vad Fransson till slut ror i hamn på den fronten.

Lite tidigt att säga hur långt Taif kommer att kunna gå kommande säsong. Övriga lag i serien är långt ifrån klara med trupperna och det kommer hända mycket i alla lag fram tills att säsongen drar igång i september.
Men jag tror Taif är på helt rätt väg för att kunna ta ett steg till kommande säsong och nå playoff 2-3, och det genom kontinuitet inom laget.

På återhörande!

//Jacob Heiman, medarbetare på sporten.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>