Hur bygger de?

Än så länge har HA74 en del kvar. Lagbygget är inte ens halvfärdigt och frågan är hur Sävsjöklubben väljer att bygga? Två spelare (Calle Krantz och Alexander Stensson) har värvats in. Svårt att säga något om de två på förhand, mer än att de inte är etablerade och att det alltid innebär någon form av ”risk”. Båda känns hyfsat spännande och jag har kollat upp, främst Krantz.
Enligt personer som jag har snackat med så är det en försvarare med bra spelsinne som är något temposvag på rören. De jag har pratat med tror ändå att Krantz är en bra värvning av HA74.
Dyker förmodligen upp nyförvärv även denna veckan och hade jag hetat Tobias Ståhlgren så hade mitt fokus nu legat på en ledande center, vilket jag tror att det också gör.
Viktigt för klubben hade naturligtvis varit att förlänga med Olof Svensson, där pågår diskussion, anar att ”knäcket” är att få in någon mer från Växjöområdet som den rutinerade forwarden kan pendla med. Optimalt där hade varit Rasmus Johansson, som bor granne med Svensson, men Johansson valde i dagarna moderklubben Nybro.


Boro/Vetlanda plockade i slutet av den förra veckan in kanadensaren Michael Paquette, senast i Olofström. 24-åringen svarade i fjol för 32 poäng på 34 matcher i OIK. Statistiskt låter det bra, men man ska komma ihåg att Blekingelaget då spelade i fortsättningsserien efter jul. Normalt sett är det alltid en chansning att plocka kanadicker till tvåan. Denna gång känns inte chansningen lika farlig då ändå Michael Paquette har varit i Sverige och levererat under en säsong.
Något vi även minns att Mike Hanna hade gjort innan han anslöt till Boro. Och Hanna levererade inte – på planen i alla fall.
En fågel viskade i mitt öra i helgen att det faktiskt kan bli som så att Joakim ”Myggan” Andersson spelar en säsong till. Jag håller det ändå som oklart än. ”Myggan” blev nyligen pappa för andra gången, med allt vad det innebär. Men ett tips har nått mig om det.


Taif fick klart med Kristoffer Backman i början av helgen. Vi bockar bara av den värvningen för att den skulle komma visste vi alla. Backman lär vara på jakt efter revansch efter sitt fjolår och hoppas naturligtvis på en nytändning i ny omgivning. Känner Charles Franzén sedan tidigare och är ju på så vis handplockad av honom. En fördel för Backman – omgivningen blir inte helt ny och han vet på förhand ungefär hur ”Challe” ser på honom som spelare.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>