Statistisk för hockeytvåan-lagen

Boro/Vetlanda fyra och Nässjö HC elva efter nio omgångar. Ganska väntat tabelläge sett till rimliga förväntningar på lagen så här långt. För NHC:s del kommer det nog ta ungefär fram till jul för att ”spela in sig” och att sedan undvika återkval ser jag ändå som realistiskt.
Boro knackade lite ett tag men verkar nu ha fått upp ångan och har tre raka segrar i ryggen (varav två var riktigt starka).
I den jämna serien ska Landsbrolaget vara med och slåss om alltvåan-platserna hela vägen och jag tycker ändå att laget är så pass bra att de ska vara med där efter att tomten har varit på besök i stugorna.

Tänkte kolla lite på hur det ser ut rent statistiskt för de bägge hockeytvåan södra B-lagen, som finns inom vårt område.

Boro/Vetlanda har gjort 28 mål och NHC 24. Det placerar de som nia respektive elva i antal producerade kassar framåt, något för svagt av båda.

NHC har släppt in 46 kassar och Boro 21. Det innebär att Nässjö släppt flest i serien och Boro färst av alla (delat med Kalmar HC). Något Boro ska hyllas för och något som vittnar om att NHC måste jobba med sin defensiv.

– I power play-ligan parkerar Boro som femma på 22.22 procent. NHC ligger nia på 20.59 procent. Inget att höja på ögonbrynen över, då det är i linje med hur klubbarna placerar sig i tabellen, ungefär.

– I box play får båda lagen gnugga lite extra. NHC är sist i den statistiken på 63.16 procent och Boro ligger tia på 69.57.

– Poängkungar: NHC: Eric Berggren, 5+6 på åtta matcher. Boro: Axel Hermansson, 4+3 på sju, Thobias Josefsson 3+4 på sju, Jeremy Brown 3+4 på nio och Daniel Ljungkvist 0+7 på nio. Alltså har Boro fyra spelare på sju poäng.

– Så mycket publik drar lagen: NHC: 245 Boro: 230.

På fredag möts de båda i säsongens första ”Höglands-derby”.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>