Vilka får NHC och Boro möta nästa år – så slutar kvalet till hockeytvåan

Nästa fredag inleds kvalet till hockeytvåan. Osby och Lund får återkvala från Boro/Vetlanda och Nässjö HC:s serie. På förhand känns det som att Lund kommer att trilla ur. Laget tog noll poäng i fortsättningsserien och hänger de kvar, så visar det egentligen bara att trean är usel. Faktiskt.

Med ögon för det här området är det kvalserie C och D som är mest intressant.

I C kommer Osby, Åseda, Åstorp och Trelleborg göra upp om en plats. Osby missade att hänga kvar utan kval i sista omgången då laget föll hemma mot Boro i sudden, samtidigt som NHC svarade för en fin seger hemma mot Jonstorp.
Inför säsongen trodde jag på Åseda, laget hade då fått in Johannes Nilsson, som enligt mig var en av Boro/Vetlandas absolut bästa spelare under sin sista säsong i Landsbro. Nu är Nilsson ur spel vilket naturligtvis är ett stort avbräck för ÅIF.
Mitt utgångstips är att Osby vinner den här kvalserien och således spelar i hockeytvåan även nästa säsong.

I grupp D blir det intressant, dels för att jag tror att Lund kommer att åka ur. Där lär det stå mellan Norrköpingslaget IK Guts och Virserum. I den serien finns även Limhamn med, där hockeybohemen Robert Burakovsky, 51, fortfarande levererar.
Virserums forwardssida är väldigt bra för nivån. Simon Dahl, Robin Ekström och Christoffer Velander utgör de farligaste hoten, sen ska vi inte glömma att Jim Nordh även finns som en spets.
IK Guts har även de ett par lirare som har levererat på högre nivå. Christian Andersson-Gran känner vi sedan tiden i Mjölby samt att han har varit inlånad till Tranås AIF för något år sedan. Innan fönstret slog ned landade laget även Christian Axelsson. 25-åringen har producerat 25 pinnar i hockeyettan för Kumla den här säsongen. Räkna med att Axelsson kommer fortsätta leverera i den här kvalserien.
Känns på förhand som att det står mellan Virserum och Guts, där mitt tips är Guts.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>