De tränarlösningarna såg inte jag komma

Två skrällar – varav en bomb.

Så skulle jag nog välja att sätta mina ord på Boro/Vetlanda och HA74:s val av tränare till säsongen 2018/2019.
Förra veckan presenterade HA74 Joakim ”Myggan” Andersson som ny huvudtränare. Med lokala mått mätt – verkligen en bomb. ”Myggan” har grovt uppskattat 500 matcher för värste rivalen Boro/Vetlanda, sin tröja upphissad i taket (antar att den ska upp igen, de tog ju ned när han gjorde comeback) och är förmodligen den spelare de flesta som följt division 2-hockeyn de senaste 20 åren, mest förknippar med Landsbroklubben.
Helt ärligt såg jag aldrig den komma. På ett personligt plan känner jag ”Myggan” väldigt väl och spelade ihop med honom i fyra säsonger. Min spontana reaktion när jag var i Sävsjö förra veckan för att göra ett knäck på – vem – som skulle träna HA74, var: ”Skämtar ni eller”.
Det bara kom. Så förvånad blev jag.
Det här blir självklart en utmaning för tränare Andersson. Rutinen och hockeykunnandet är det naturligtvis ingen som ifrågasätter. Samtidigt är det något helt annat att vara tränare – och det kan ingen veta på förhand hur ”Myggan” hanterar. Blir kul att se hur 37-åringen utvecklas i och med sitt första uppdrag som huvudtränare. Rykten säger att det kan bli Martin Andersson som blir hans assisterande.

I går, alltså på måndagen, presenterade Boro/Vetlanda den tidigare Nässjö HC-tränaren Per Andersson som ny head coach tillsammans med de två assisterande Daniel Ljungqvist och Henrik Gustavsson.
Homogent och bra linje av klubben att dra nytta av ”Ljunka” och ”Henke”.
Det var mycket surr runt Andersson när han ledde NHC för något år sedan. Fick faktiskt flera mail när NHC åkte ur där olika anonyma tipsare sa att allt var Anderssons fel. Att spelarna hade lämnat klubben i parti och minut när han tillträdde.
De tipsen kan naturligtvis ifrågasättas, där inget var undertecknat med namn. Ett av alla meddelande kom faktiskt i ett handskrivet brev till redaktionen, bara en sådan sak. Men samtliga kan naturligtvis vara skickad av en och samma person, så omfattningen kan vi ifrågasätta.
Klart är i alla fall att Per Andersson under sitt senaste uppdrag som huvudtränare åkte ur med Nässjö HC.
Om det var han eller materialet som felade går det såklart alltid att spekulera i. Men att en person får bära hundhuvudet för vad 30 tillsammans gör under en hel säsong är ganska magstarkt.
Hur som helst får Andersson en chans till någon form av upprättelse nu, och här får vi mer reda på hans kvaliteter som tränare. Nu kommer han till något nytt där han inte är insyltad sedan tidigare i och har en relation till de flesta spelarna.
Kort och gott är det lite upp till bevis för Boros nye coach.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>